تعهد و تخصص ،اهداف اصلی جشنواره تولیدات استانی

جشنواره آثار و تولیدات حوزه هنری مهمترین تریبون و ویترین برای حوزه هنری تولیدات ایشان است. آثار برگزیده جشنواره الگو ساز و جریان آفرین است و با توجه به زبان مشترکی که بین حوزه های هنری(مراکز استانی)وجود دارد،این جشنواره می تواند محل بسیار مناسبی برای ارتقای حوزه های هنری باشد. تعامل ،گفتگو و تبادل تجربیات از برکات این جشنواره و در روند رو به رشد حوزه های هنری (مراکز استانی)بسیار موثر است.اینها بخشی از گفته های سینا دلشادی مدیر حوزه هنری استان مرکزی است. ایشان در این جشنواره دبیری کمیته هنرهای نمایشی را بر عهده دارند.گفت و گوی ما را با ایشان پیرامون ارتقای سطح کیفی سومین جشنواره تولیدات استانی می خوانید:
سهم حضور هنرمندان استان شما در سومین جشنواره چه قدر بوده است؟ و این میزان مشارکت را چگونه ارزیابی می کنید؟
حوزه هنری استان مرکزی مسئولیت کمیته هنرهای نمایشی را در سومین جشنواره داشته است و دبیرخانه این کمیته در حوزه هنری استان مرکزی مستقر بوده است و کلیه مراحل دریافت آثار،ثبت،بایگانی و بازبینی در استان مرکزی اتفاق افتاده است،این موضوع موجب ارتقای انگیزه های کارکنان حوزه و احساس همدلی و حس مشارکت بیشتری در برگزاری این جشنواره دارند.
برنامه های حوزه هنری استان برای ارتقا سطح کیفی و کمی تولید آثار هنری را تشریح بفرمایید؟
رکن اصلی ارتقا تولید،آموزش است و بر همین مبنا آموزش های دقیق هنری در جهت ارتقای تعهد و تخصص هنرمندان و از طرفی پرورش نسل جدیدی از هنرمندان ارزشی و متعهد در رشته های مختلف هنری تدارک دیده شده است.
برگزاری جشنواره چه تاثیری در روند رو به رشد تولیدات هنری استان ها را دارد؟
جشنواره آثار و تولیدات حوزه هنری مهمترین تریبون و ویترین برای حوزه های هنری و تولیدات ایشان است. آثار برگزیده جشنواره الگو ساز و جریان آفرین است و با توجه به زبان مشترکی که بین حوزه های هنری(مراکز استانی)وجود دارد،این جشنواره می تواند محل بسیار مناسبی برای ارتقای حوزه های هنری باشد. تعامل ،گفتگو و تبادل تجربیات از برکات این جشنواره و در روند رو به رشد حوزه های هنری (مراکز استانی)بسیار موثر است.
به نظر شما انگیزه لازم برای حضور حد اکثری هنرمندان استانی در جشنواره فراهم شده است؟ اگر پیشنهادی در این زمینه دارید بفرمایید؟
این دوره نسبت به دوره قبل امتیازات و ویژگی هایی دارد که از آن جمله افزایش کمی رشته ها و ارتقای کیفی آثار این دوره از جشنواره نسبت به گذشته است. درگیر کردن مراکز استانی و حس اعتماد متقابل بین مرکز حوزه هنری و مراکز استانی باعث افزایش و ارتقای انگیزه هنرمندان شده است.
جذب و پرورش جوانان و هنرمندان مستعد استانی و ترغیب و تشویق آنها به خلق آثار با مضامین مورد نظر حوزه هنری از چه طریقی امکان پذیر است؟ موانع و راهکارهای جنابعالی در این زمینه چیست؟
شناخت علمی سیاستها،اهداف و اولویت های حوزه هنری برای مدیران و کارشناسان و انتقال پیام های آن به شکل عالمانه و هنرمندانه،شرط اصلی موفقیت در نیل به اهداف ارزش حوزه هنری است. هنرمندان میبایست به دو بال تعهد و تخصص مجهز گردند تا به اهداف مورد نظر برسیم. گاهی عدم درک و گاهی عدم تفهیم موضوع منجر به انحراف اختلال در دسترسی به اهداف است.
بر پایی جشنواره چه دستاوردهایی دارد؟پیشنهاداتتان را برای اثر بخشی بیشتر جشنواره ارائه فرمایید.
همان گونه که عرض کردم بحث و بررسی و نقد وتبادل تجربیات بین مدیران،کارشناسان و هنرمندان و متعاقبا ارتقای کیفی آثار و معرفی صحیح حوزه هنری و اهداف مقدس و متعالی این نهاد انقلابی می تواند از مهمترین دستاورد های حوزه هنری باشد. هر چه قدر کار گروه های تخصصی تشکیل شود و کار کارشناسی دقیق تری انجام شود،تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های دقیق تر انجام خواهد شد و نتایج بیشتری به دنبال خواهد داشت.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد