تداوم و استمرار،رمز موفقیت تولید آثار هنری

یک هنرمند نقاش اظهار کرد: بهتر است حوزه هنری که مراکزی را در سراسر کشور دارد، برای حل مشکلات آموزش هنر در کشور کارگاههایی را بگذارد. البته برگزاری جلسات پراکنده نمیتواند مشکلی را حل کند، بلکه باید ورکشاپهایی یک هفتهای به طور مداوم در طی سال در مراکز استانی برگزار شود و استادان موفق هنر نقاشی را به این کارگاهها دعوت کند.
«مرتضی اسدی» داور بخش نقاشی دومین دوره از برگزاری جشنواره تولیدات استانی حوزه هنری گفت: مساله تصویر چیزی نیست که بتوان درباره آن با سادهانگاری برخورد کرد و از کنار آن به آرامی گذشت، چون در همان نگاه اول خود را نشان میدهد، بنابراین نه میتوانیم سر خودمان را کلاه بگذاریم و نه مخاطب را. حال این موضوع درباره هنر نقاشی خود را بیشتر نشان میدهد.
این هنرمند نقاش افزود: چون مخاطب سریع با آن ارتباط میگیرد و کار زشت و زیبا را از هم تشخیص میدهد، یعنی چشم باسواد و بیسواد به یک اندازه با آن ارتباط میگیرند و میتوانند درباره آن قضاوتی نزدیک به واقعیت داشته باشند.
وی اظهار کرد: ما معلم هستیم و تجربههای کشور را در زمینه هنرهای تجسمی میبینیم و حتی نقاط ضعف آن را بهخوبی میشناسیم. به نظر میرسد طی 32 سال گذشته در زمینه آموزش هنر نقاشی موفق عمل نکردهایم و نسبت به این مقوله غفلت ورزیدهایم. شاید به همین علت است که اغلب جشنوارهها نقاشی بیش از سایر رشتهها دچار مشکل است.
وی افزود: آثار بخش نقاشی جشنواره تولیدات استانی هم از این قاعد ه مستثنی نبود و متاسفانه آثار بخش نقاشی به لحاظ کیفی پایین بودند.
این هنرمند نقاش با تاکید بر اینکه تداوم در برگزاری کارگاههای نقاشی میتواند به ارتقای آثار نقاشی در کشور بینجامد، اظهار کرد: وقتی کارگاهها به طور مداوم برگزار شوند تاثیرگذار خواهند بود و بسیاری از مشکلات هنرمندان جوان از این طریق حل خواهد شد.
اسدی درباره برگزاری جشنوارههای هنری در سراسر کشور گفت: صرف برگزاری جشنوارهها نمیتوان در انتظار اتفاقات هنری خوبی بود، چرا که جشنوارهها اصولا مسیری را طی میکنند که در آن بیش از هر چیز به ارایه آمار کارهایی که ارسال شده پرداخته میشود و این آمارها صرفا نمیتوانند گویای رشد هنر در کشور باشند.
وی افزود: ما باید در پی تربیت نسلی باشیم که آثار خوبی را ز لحاظ کیفی تولید کنند و آینده خوبی را برای هنر کشورمان رقم بزنند. اگر آموزش هنر در مراکز استانی حوزه هنری جزو اهداف اصلی قرار گیرد، شاهد برگزاری باشکوه جشنوارهها نیز خواهیم بود.
اسدی در پایان گفت: کشور ما تبدیل به کشور جشنوارهها شده، هر نهاد و موسسهای برای خودش جشنواره برگزار میکند. اگر قرار باشد همین رویه پیش رود جشنوارهها کارکرد اصلی خود را ازدست خواهند داد. بهتر است مسوولان هر چه سریعتر به فکر برنامهریزیهای لازم برای برگزاری جشنوارهها باشند .
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد