عشق ورزیدن ، آموختن و چشم به آینده دوختن این است رسالت آدمی


استاد سید امرالله حسینی متولد 1338 ، فارغ التحصیل هنرهای تجسمی دانشگاه هنر تهران و دارای مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران ، دارای مدارجی بالا در این هنر ( خوشنویسی ) از دست اساتید برجسته کشور ( استاد حمید دیرین ، استاد حسین غلامی ، استاد غلامحسین امیرخانی . استاد امیراحمد فلسفی و ... ) هستند . جشنواره تولیدات استانی زمانی است برای یاد کردن از بزرگانی که در عرصه های مختلف هنری در استان ها مشغول به کار بوده اند و آن گونه که میبایست حق مطلب زحمات بی دریغشان ادا نشده است.به همین بهانه خواندن یک گفت وگو که در زمان حیات استاد حسینی انجام شده ،خالی از لطف نیست.
جناب استاد نقش هندسه و شکل زیبایی شناسی در حروف و کلمات تا چه حد در آثار معاصرین تأثیر گذار بوده است ؟
ابتدا این نقش را در آثار قدما و متأخرین بسیار حیاتی دانستند و حسن همجواری کلمات ، اندازه بزرگی / کوچکی ، شکل و ساختار اصلی حروف را بسیار ارزنده و قائل به این نوع از خط دانستند و بیان کردند معاصرین ما هم از این دانش استفاده های منطقی و وافری برده اند که خیل عظیمی از آن را در آثار اساتید بنام کشور بالأخص استاد غلامحسین امیرخانی می بینیم .
جناب استاد خیلی ها اعتقاد دارند که در هنر خوشنویسی ما این قاعده و قانون خشک باعث پسرفت و یا حتی فسیل شدن هنر ما شده ؛ این را چگونه ارزیابی می فرمائید ؟
بله ، متأسفانه بسیاری را می بینیم که چنین دیدگاهی را دارند و بسیاری از آنان قشر دانشگاهی ما هستند . این به نوبه خود فقط باعث تأسف است که در حالی به بیراهه رفته اند چرا که آگاهی و دانش تحلیل و ارزیابی این مهم را ندارند و این را باید به اهلش سپرد تا قضاوتی معنادار را داشته باشند .
آثار معاصرین ما که کم هم نیستند این ادعا را کم رنگ می کند و روز به روز موجب نفع قضاوت آنها شده است .
جناب استاد ارزیابی شما از این همه بدعت و یا نوآوری در هنر خوشنویسی می تواند معنادار باشد ؟
به شخصه اعتقاد دارم بدعتی که ارثی از سنت و گذشته نداشته باشد نمی تواند مانا و تأثیر گذار باشد .
نگاهی اجمالی به آثار گذشتگان ما را به این واقعیت نزدیک می کند که در فرهنگ غنی ما اگر هنرمندی به جایی رسیده علتش این بوده که با آگاهی به مکاشفه گری دست زده و هدیه ای ارزشمند را برای آیندگان به ارمغان بجای گذاشته است.
جناب استاد بعد از این همه سال عرق ریختن در عرصه فرهنگ و هنر به چه چیزی رسیده اید ؟
انسان به هر عرصه و مقصدی میرسد احساس خلأ و کم دانستن را لمس می کند ، ولی آنگاه که داشته هایش را با عشق توامان می کند و در اختیار دیگران می گذارد کمی راضی تر نفس میکشد و به زیستن خود کمی امیدوارتر .
عشق ورزیدن ، آموختن و چشم به آینده دوختن این است رسالت آدمی .
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.




قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره