جامعه دوستدار هنر دینی را تغذیه خوب شنیداری كنیم


حوزه هنری سرشار از روح معنویت است
رضا مهدوی معتقد است ذایقه مخاطب در طول زمان و با برنامه ریزی های مدون شنیداری تغییر میابد : برگزاری چنین حركتی فی نفسه ارزشمند است و تبعات بركت خیز آن را در دو جشنواره برگزار شده شاهد بودیم. از جمله جوشش و تكاپوی تمامی واحدهای صف در استانها برای رسیدن به هدفی مشترك است و نیز نوعی رقابت سالم در عرضۀ تمامی فعالیتها كه توسط نخبه ترین اساتید داوری و مورد قضاوت قرار می گیرد.
مهدوی با بیان اینكه حوزه هنری سرشار از روح معنویت است ، تصریح كرد : جشنواره تولیدات استانی در كنار دیگر جشنواره های ملی كه در حوزه برگزار می شود در مسیر ذات وجودی حوزه هنری است و اگر از حوزه تولید را بگیرند چیزی از آن باقی نخواهد ماند. بارها گفته ام و باز هم می گویم حوزه هنری آخرین خاكریز هنر دینی است كه همانا برگرفته از شعائر معرفتی است.
مهدوی درباره اینكه آیا نقصانهایی هم وجود داشته ، گفت : البته هیچ كاری بدون نقیصه نیست. لازمه هر كاری هم البته آزمون و خطا نیست ولی لاجرم در گذر زمان هر كاری به پختگی می رسد و ما نباید از این موضوع هراسان باشیم و دست روی دست بگذاریم و كاری نكنیم.
جامعه دوستدار هنر دینی را تغذیه خوب شنیداری كنیم
مدیر مركز موسیقی حوزه هنری معتقد است حوزه هنری در این دوره جدید مدیریتی خود به یك بلوغی رسیده كه می بایست حاصل زحمات تمامی هنرمندان و كاركنانش را دیگران نیز بچشند. هر آنچه نقص هم اگر باشد به بودجه های اندك استانی برمی گردد. البته در ستاد هم همینطور است و حوزه هنری به طور كلی نسبت به دیگر سازمانها و مراكز فرهنگی هنری بودجه قابل توجهی كه ندارد هیچ، بلكه عنوان كردنش هم به نوعی مسئله ساز می شود. اما مهم این است كه همه دست در دست هم و به زور عاشقی تولید را رها نكرده و جامعه دوستدار هنر دینی را تغذیه خوب شنیداری كنیم.
وی در رابطه با اینكه چند درصد كارهای ارائه شده تماماً مربوط به حوزه های هنری استانهاست گفت:به طور كلی درصد بالایی را شامل می شود ولی قانع كننده نیست و آنهم به دلیل عدم نقدینگی كافی و بودجه مناسب برای تولیدات هنری است. تولید در اصل شاخص كیفیت ملی و هنری در تولید هنر دینی است. باید تمامی سازمانها به كمك حوزه های هنری استانها بیایند و سهیم بشوند. بالطبع آثاری می رسد كه بخشی از آنها بوی حوزه را می دهد و یا مشاركتی است و البته بعضی استانها خودكفا و دارای شناسنامه هستند در تولیدات موسیقایی كه جای تقدیر و تشویق هم دارند و متأسفانه برخی استانها به دلایل واهی به سمت موسیقی نمی روند.
فصل جدیدی در فراخوان ارائه تولیدات موسیقایی
مهدوی در پاسخ به این سوال كه آیا فصل جدیدی در فراخوان ارائه تولیدات موسیقایی نسبت به دو جشنواره قبل وجود دارد؟ گفت : بنده پس از بازبینی آئین نامه، توصیه كردم دو بخش "شعر و ترانه" و" سرود" با محوریت "بیداری اسلامی" اضافه نمایند. مسئله ترانه بسیار مهم است كه متأسفانه بعد از انقلاب دچار مشكلاتی شد و موسیقی از این حیث لطماتی دید. در واقع آنچه كا ما تحت اللفظی از كلمۀ ترانه مراد می شود با معنی و مصداق حقیقی كلمۀ ترانه فاصله دارد.
وی ادامه داد : عده ای فكر می كنند وقتی می گوئیم ترانه، در ذهنشان مجموعه ای از موسیقی شعر و كلام متصور می شود. در حالی كه معنی واقعی كلمۀ ترانه صرفاً كلام موزون با وزن و بی وزن و هجاهای كوتاه و بلند نیست، بلكه مجموعه ای از كلام برای موسیقی به طور اختصاصی است. از اینرو وقتی به گذشته ها برمی گردیم می بینیم كه ترانه سراها همیشه در كنار آهنگسازان و آهنگ ـ ترانه كاران بوده اند.
ماموریت های جدید حوزه هنری
مدیرمركز موسیقی حوزه هنری خاطرنشان كرد :خوشبختانه در این دوره جشنواره این موضوع را می خواهیم مجدداً احیا كنیم ضمن این كه سفارش و جمع آوری آهنگ ـ ترانه ها با موضوعات گوناگون از مأموریتهای جدید مركز موسیقی است كه از سوی ریاست محترم سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس محترم حوزه هنری به ما ابلاغ شده است. البته بحث بسیار مهم و جدّی سرود كه متأسفانه از پایان دوره دهه 60 به فراموشی سپرده شد كه می بایست از سوی مراكز صف (دفاتر موسیقی) در استانها آنهم مجدداً احیا شود و به عنوان یك ژانر مهم و اساسی بدان پرداخته شود كه اتفاقاً بودجه خاصی هم نمی خواهد و تأثیرات نیكویی بر مردم می گذارد البته به شرط رعایت اصول ریتم و كلام كه نمونه آن سرود استان چهار محال و بختیاری است كه در جشنواره رویش مشهد در اختتامیه از آنها استفاده كردیم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره