جشنواره تولیدات استانی و یک فرصت مغتنم


یک هنرمند گرافیست گفت: جشنواره تولیدات استانی می‌تواند فرصتی را فراهم کند تا نقشه و راه آینده جشنواره ترسیم شود و از این طریق نتایج خوبی حاصل شود.
احمد آقاقلی‌زاده داور بخش گرافیک دومین دوره جشنواره تولیدات استانی حوزه هنری گفت: آثار کلا خارج از حد جشنواره‌ها بود، در فستیوال ما انتظار دیدن آثاری را داریم که از نظر آکادمیک دارای جنبه‌های هنری باشند و به نوعی نقطه قوت آثار هنرمندان باشند.
البته این مشکل مختص جشنواره تولیدات استانی نیست و معضلی است که در سراسر کشور و در همه جشنواره‌ها با آنها مواجه هستیم
.
وی افزود: بهتر است برای آثار این بخش در جشنواره‌ها طور دیگری برخورد شود مثلا فرصتی برای برگزاری کلاس برای تولید اثر پیش از جشنواره فراهم شود و یا فرصتی برای این‌که داوران آثار را ببینند و برای تصحیح به هنرمندان باز گردانند.
آقاقلی‌زاده ادامه داد: از طرفی دیگر نیاز است تا استادان برجسته در شهرستان‌ها کارگاه داشته باشند، تا کارها بهتر شود. جشنواره‌ها باید بتوانند برای برگزارکنندگان نتایج خوبی را به بار بیاورند جشنواره استانی محصول و نمایشگاهی است که نتیجه کارهای استان‌ها را نشان می‌دهد. اگر ضعیف باشد یعنی عملکرد حوزه هنری ضعیف بوده است، اما حوزه هنری‌ها می‌توانند با ترفندهایی هنرمندان و آثار خوبی را جذب کنند.
وی اظهار کرد: همه این موارد مستلزم این است که طی یک سال کلاس‌هایی برای هنرمندان بگذارند. ورک شاپ‌ها سه ماه یک بار تداوم داشته باشند و محصولات جشنواره به جایی برسد که بشود حاصل آن را به کتاب تبدیل کرد.
وی درباره تفاوت رشته هنری گرافیک با سایر رشته‌‌ها اظهار کرد: سایر هنرها چارچوب مشخصی دارند که هنرجو آنها را می آموزد و بعد می‌تواند با کمی تنوع و نوآوری اثر هنری خود را تولید کند، ولی گرافیک این طور نیست. استاد نمی‌تواند یک ترکیب محدود را در ذهن شاگردش جا بدهد، بنابراین از همان مراحل ابتدایی تقربیا یک کار ذوقی است.
این هنرمندا ادامه داد: دامنه گرافیک خیلی گسترده‌تر از سایر هنرهاست و نیاز به مطالعه دقیق و اشراف به فرهنگ اخبار سیاست و وقایع جهان معاصر دارد. یک گرافیست خوب باید حتی فرهنگ عامیانه منطقه را بشناسد و آرشیو غنی داشته باشد. در حالی که در سایر رشته‌های هنری نیاز چندانی به این موارد نیست.
وی ادامه داد: اشکال گرافیک امروز جامعه ما مربوط به دانشکده‌هاست. هم اکنون دانشکده‌های بسیاری ایجاد شده‌اند که استاد‌های خوبی ندارند و اغلب کسانی که در انجام گرافیک ضعیف‌تر هستند جذب بخش آموزش شده‌اند و دانشجویانی را تربیت می‌کنند که توان کشیدن ابتدایی‌ترین طرح‌ها را ندارند.
وی در پایان گفت: حوزه هنری می‌تواند در مراکز خود، هنرمندان جوانی که تحت پوشش دارد اقدامات زیرساختی انجام دهد و از این طریق بر روند گرافیک کشور تاثیر بگذارد وگرنه که نمی‌توان توقع داشت کل کشور را پوشش دهد و همه هنرمندان جوان را در دایره آموزش و حمایت خود قرار دهد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره