مؤمنی‌شریف: مقام معظم رهبری به «شب خاطره» تعلق خاطر دارند

رئیس حوزه هنری در مراسم شب خاطره گفت: مقام معظم رهبری یكی از كسانی هستند كه به این برنامه تعلق خاطر دارند و سراغ این برنامه را می‎گیرند و در محضر ایشان دو بار برنامه برگزار شده و به زودی برای سومین‌بار این مراسم نزد ایشان اجرا خواهد شد.

به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره مراکز استانی حوزه هنری، مراسم «شب خاطره» چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری در میدان امام(ره) اصفهان با پخش بیاناتی از مقام معظم رهبری درباره فاجعه «منا» و قرائت آیات قرآن آغاز شد؛ این مراسم كه سید‌جواد هاشمی اجرای آن را برعهده داشت با بیان خاطره‎ای توسط وی از سفر به كربلا آغاز شد.
محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری سخنران نخست این ویژه‌برنامه بود كه با اشاره به اینكه از عید غدیر در مكتب اهل بیت(ع) به عنوان عید‌الله اكبر تعبیر شده است گفت: حادثه منا قلب‎هایمان را مملو از اندوه كرد؛ امید است ارواح طیبه این شهیدان با پیامبر اكرم (ص) محشور شود و خدا به خانواده آنها صبر دهد و عاملان این جنایت را ذلیل كند.
مؤمنی شریف ادامه داد: زمانی كه از دفاع مقدس و مجاهدت رزمندگان در آن روزها صحبت می‎شود یاد حدیثی از پیامبر(ص)می‎افتم كه می‎فرمایند «هر وقت از صالحان یاد می‎شود باران رحمت الهی باریدن می‎گیرد»، بی‌شك رزمندگان ما از جمله مصداق‎های بارز این بندگان صالح خدا بودند.
وی عنوان كرد: اگر امروز در حوزه‎ هویت مشكل داریم؛ خوشبختانه جوانان ما هویت خود را در خاطرات رزمندگان می‎جویند، همچنین وجود مشكل در حوزه مدیریت كه راه خروج از آن، مدیریت جهادی است را می توان در خاطراتی از  دوران دفاع مقدس جست.
رئیس حوزه هنری با بیان اینكه حوزه هنری به این امر اهتمام دارد و مسئله دفاع مقدس را مورد تأكید دارد، گفت: همانطور كه مقام معظم رهبری در بیانات خود تاكید كردند كه «هشت سال دفاع مقدس ظرفیت تغذیه كشوررا دارا است» ما نیز بر اساس این فرمایشات در حوزه هنری نسبت به تبیین فرهنگ دفاع مقدس اهتمام داشتیم.
مؤمنی شریف تصریح كرد: «شب خاطره» یكی از برنامه‎های پرطرفدار حوزه هنری است كه در مدت 23 سال هر ماه در تالار اندیشه حوزه هنری تهران برگزارمی‎شود و تا كنون 261 برنامه را پشت سر گذاشته است و بسیاری از بزرگان از جمله مرحوم ابوترابی و شهید صیاد شیرازی از مهمانان این برنامه بودند.
وی خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبری یكی از كسانی هستند كه به این برنامه تعلق خاطر دارند و سراغ این برنامه را می‎گیرند و در محضر ایشان دو بار برنامه برگزار شده و به زودی برای سومین‌بار این مراسم نزد ایشان اجرا خواهد شد.
رئیس حوزه هنری  گفت: امشب مهمانان ارجمندی بین ما هستند امیدوارم این آخرین برنامه در اصفهان نباشد و این برنامه در اصفهان نیز هر شب برگزار شود.
یادآور می‌شود، این مراسم ساعت 19 شامگاه چهارشنبه 8 مهر با حضور جمع كثیری از مدیران عالی‌رتبه حوزه هنری استان‎ها، هنرمندان، سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میدان امام(ره) اصفهان و در قالب چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری برگزار شد. 





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره