دبیر جشنواره چهارم مراکز استانی حوزه هنری:

بهترین آثار هنری مراکز استانی در جشنواره آثاروتولیدات حضوردارند

سیدمهدی سیدین‌نیا گفت: نگرش حوزه هنری تولید است و چهارمین جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری نیز برای نمایش تولیدات حوزه هنری برگزار خواهد شد وامیدواریم این جشنواره تزیینی نباشد و به عنوان یک جشنواره تولیدی برگزار شود.

به گزارش کمیته تبلیغات واطلاع رسانی چهارمین جشنواره آثار وتولیدات مراکزاستانی حوزه هنری سیدمهدی‌سیدین‌نیا رئیس حوزه‌هنری استان اصفهان و دبیر چهارمین جشنواره آثاروتولیدات دردومین نشست خبری این جشنواره که از ساعت 10 صبح روز یکشنبه 29 شهریور94 در خانه هنرمندان اصفهان برگزار شد گفت: نگرش حوزه هنری تولید است و چهارمین جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری نیز برای نمایش تولیدات حوزه هنری برگزار خواهد شد وامیدواریم این جشنواره تزیینی نباشد و به عنوان یک جشنواره تولیدی برگزار شود.

سیدین نیا افزود: در مجموع بیش از 5000 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد، آثاری که برای داوری در این جشنواره انتخاب شد 4973 اثر بود که در 64 رشته در این جشنواره شرکت کردند. از میان این آثار 101 اثر در بخش نمایش، 232 اثر ادبیات، 176 اثر موسیقی، 3402 اثر در هنرهای تجسمی و 121 اثر در بخش فرهنگ و مطالعات پایداری و 560 اثر در بخش هنرهای تصویری و 381 اثر در محصولات فرهنگی به این جشنواره ارسال شدند.

وی خاطرنشان کرد: این آمار تولید آثار در مراکز حوزه هنری نیست بلکه با توجه به محدودیت در تعداد ارسال آثار، هریک از مراکز استانی حوزه هنری بهترین آثار خود را به این جشنواره ارسال نموده‌اند.

دبیرجشنواره چهارم مراکز استانی حوزه هنری درادامه تصریح کرد: این جشنواره با 7 کمیته تخصصی برنامه ریزی وهدایت می شود و برنامه‌های جشنواره نیز شامل افتتاحیه جشنواره در ساختمان سعدی همزمان با افتتاح و بازگشایی این مجموعه هنری با قدمت 90 ساله در ساعت 16 بعدازظهر 7 مهرماه، برگزاری شب شعر با حضور شاعران برجسته کشورمانند استاد علی معلم و استادبهمنی و میرشکاک درساعت 19 بعدازظهرنخستین روز جشنواره درچهلستون، اجرای نمایش درهنرسرای خورشید، اکران فیلم‌های جشنواره درسالن سوره، برگزاری کارگاه‌ هنرهای تجسمی با موضوع آب در8 مهرماه، برگزاری شب‌خاطره در میدان امام(ره) می‌باشند.

وی تأکید کرد: در این جشنواره 260 عنوان کتاب شامل 121 عنوان کتاب ادبیات پایداری و 149 عنوان کتاب‌های ادبیات و دانشنامه‌های رشته‌های مختلف هنری رونمایی خواهندشد.

سیدمهدی‌سیدین‌نیا درخصوص افتتاح نخستین کتابخانه تخصصی دفاع مقدس درساختمان موزه خط اصفهان همزمان با برگزاری این جشنواره خبرداد وافزود: این کتابخانه دارای 1500 جلد کتاب با موضوع ادبیات پایداری و دفاع مقدس خواهد بود که به زودی شاهد افتتاح آن خواهیم بود.

 

چهارمین جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه به میزبانی حوزه هنری اصفهان برگزارمی شود.

 





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره