همگام با چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری

قاسمی: آثار ادبی جشنواره چهارم مترقی‌تر از آثار دوره‌های گذشته است

مسئول كمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری گفت: در دوره چهارم آثار از منظر هنری و خلاقیت در سطح بالاتر نسبت به ادوار گذشته تولید شده‌اند.

به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، محمدعلی قاسمی، مسئول كمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری، گفت: در حوزه ادبیات در مجموع 232 اثر به دبیرخانه كمیته ارسال شد كه این آثار در دو بخش كتاب تألیفی و تدوینی بودند. البته تنها كتاب‌های مجاز به شركت در این دوره بودند كه بر اساس تعریف انجام شده حوزه هنری انتشار یافتند و لوگوی مراكز استانی را داشتند.
 
وی درباره وجه تمایز این دوره از جشنواره در مقایسه با دوره‌های گذشته بیان كرد: با توجه به اینكه دو مرحله داوری آثار چهارمین جشنواره تولیدات در حوزه ادبیات به پایان رسیده، می‌توان گفت آثاری فاخر و در راستای استراتژی حوزه هنری در این حوزه خلق شدند كه ارزش ادبی بالایی دارند.
 
رئیس حوزه هنری استان ایلام گفت: در دوره چهارم آثار از منظر هنری و خلاقیت در سطح بالاتر نسبت به ادوار گذشته قرار دارند و با توجه به برنامه‌ریزی منسجم‌تری كه این دوره شاهد آن بودیم، می‌توان گفت چهارمین دوره جشنواره تولیدات به طور كلی در سطحی بالاتر نسبت به گذشته قرار دارند.
 
مسئول كمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری با اشاره به اینكه جشنواره تولیدات در نوع خود جشنواره‌ای ملی و كم‌نظیر است، بیان كرد: جشنواره آثار و تولیدات رویدادی هنری برای رقابت هنرمندان سرتاسر كشور است كه هنرهای هفتگانه را در دل خود دارد و در واقع هنرمندان رشته‌های مختلف هنری در یك جشنواره گرد هم جمع می‌شوند.
 
وی عنوان كرد: در این رقابت تنگاتنگ در نهایت آثاری كه قابلیت بالاتری دارند انتخاب شده و به نمایش گذاشته می‌شوند. این آثار شاخص، ارزشمند و كارآمد دارای سطحی بالا هستند؛ به طوری كه قابلیت رقابت در سطح ملی و فراملی را دارند. در حوزه ادبیات كتاب‌های برگزیده در واقع همانند برندی برای سایر استان‌ها هستند تا ویژگی‌های یك اثر فاخر را بدانند و الگو بگیرند.
 
چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7 تا 9 مهرماه سال جاری در بخش‎های موسیقی، تجسمی، هنرهای تصویری، ادبیات پایداری، محصولات فرهنگی، ادبیات و نمایش به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.
 


قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره