نوروزی: حضور پرفروش‌ترین تئاتر كودك حوزه هنری در جشنواره تولیدات مراكز استانی


به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، سعید نوروزی، كارگردان نمایش كودك«قصه خوب خدا»، گفت: این نمایش كه متقاضی شركت در بخش نمایش های صحنه ای كمیته هنرهای نمایشی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری است برای نخستین بار آبان سال 88 برای شركت در جشنواره تئاتر كودك و نوجوان ایثار تولید شد و توانست چند جایزه كشوری را از آن خود كند.

وی ادامه داد: «قصه خوب خدا» سال 91 در دومین جشنواره تئاتر كودك و نوجوان «سوره» پذیرفته شد و در این جشنواره نیز جوایز ارزنده‌ای را به خود اختصاص داد و بعدها با حمایت مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری به اجرای عموم درآمد كه به گفته دوستان مسئول در مركز هنرهای نمایشی عنوان پرفروش‌ترین تئاتر كودك و نوجوان حوزه هنری را نیز به خود اختصاص داد.

نوروزی تصریح كرد: این نمایش بعدها با حمایت حوزه هنری استان كرمانشاه و با تغییر در ساختار عوامل تولید و برخی تغییرات انجام شده در ساختار اجرایی بازتولید شد و البته با عنایت دوستان و پیشنهاد این‌جانب برای شركت در چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی تقاضای خود را اعلام كرد كه براساس آمار اعلام شده از میان 200 اثر صحنه‌ای كه به دبیرخانه این بخش فرستاده شدند 10 نمایش صحنه‌ای در انتخاب اولیه معرفی شدند كه 2 نمایش به حوزه كودك و نوجوان مربوط می‌شوند.

وی با ابراز نارضایتی از روند ارزیابی آثار این بخش از جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی گفت: توقع می‌رفت كه هر 10 نمایش صحنه‌ای این بخش را در مرحله پایانی جشنواره شاهد باشیم اما در كمال ناباوری، با انتصاب سه داور، كمیته هنرهای نمایشی مقرر كرده است كه از میان این آثار، تنها شاهد اجرای دو نمایش در مرحله نهایی جشنواره باشیم كه این مسئله علاوه بر تضییع حقوق 8 نمایش مابقی، انگیزه را در میان هنرمندان و فعالان نمایش شهرستانی كم خواهد كرد.

برگزیده كارگردانی دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» افزود: ایراد دیگری هم كه در این نوع ارزیابی وجود دارد اینكه آثار كودك و نوجوان با آثار بخش بزرگسال تجمیع شده اند و این احتمال وجود دارد كه با توجه به تعداد كم آثار نمایشی كودك و نوجوان در میان دو اثر انتخاب شده برای بخش نهایی جشنواره شاهد نماینده‌ای از تئاتر كودك و نوجوان نباشیم. این در حالی است كه اهمیت این بخش بر همگان محرز است و حوزه هنری سرمایه‌گذاری پایه‌ای را در زمینه تولیدات فرهنگی و هنری ویژه این گروه سنی آغاز كرده است و حتی در حال حاضر حوزه هنری كودك و نوجوان در حال فعالیت است.

نوروزی تأكید كرد: تصور این نكته كه در جشنواره‌ای به عظمت و گستردگی جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی تنها دو نمایش در بخش صحنه‌ای حضور داشته باشند كمی از منطق برگزاری چنین جشنواره‌هایی به دور است؛ اساساً در چنین فضایی حس رقابت میان عوامل تولید نمایش به حداقل خود می‌رسد.
این كارگردان تئاتر گفت: با فرض این شرایط، قرار است نتایج ارزیابی آثار 25 شهریور از سوی هیئت داوران هر یك از كمیته های هفتگانه اعلام شود؛ یعنی عملاً هر كدام از گروه‌های نمایشی منتخب تنها چیزی حدود 10 روز فرصت دارند كه كار خود را با رعایت همه اصول برای اجرا در جشنواره مهیا سازند كه این به نوعی شتابزدگی و افت كیفی آثار منتهی می‌شود.

وی در پایان گفت: از نزدیك در جریان امكانات نمایشی اصفهان بوده‌ام و باید بگویم كه این استان در زمینه فضاهای نمایشی و امكانات فنی مربوط به آن هیچ كمبودی ندارد و تنها مسائل اسكان، پذیرایی و هزینه‌های ایاب و ذهاب و معذوراتی كه در این زمینه وجود دارد ستاد جشنواره را مجبور ساخته كه از حضور دو گروه نمایشی در این دوره از جشنواره استفاده كند.

چهارمین جشنواره آثاروتولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری دربخش‎های موسیقی، تجسمی، هنرهای تصویری، ادبیات پایداری، محصولات فرهنگی، ادبیات ونمایش به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره