نیازمند توجه جدی به عرصه نمایش در جشنواره آثار و تولیدات هستیم


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری بهانه خوبی است تا با ایمان اردی زاده مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری استان البرز در خصوص برگزاری این جشنواره ملی و حضور هنرمندان عرصه نمایش البرزی در این جشنواره به گفت‎وگو بنشینیم. در ذیل گفتگوی مختصر با ایشان را میخوانید.

نگاه شما به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری چگونه است؟

چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری بستر مناسب محک زدن واحدهای هنری در زمینه‎های مختلف و عرصه های متنوع هنری است. همینطور در بخش هنرهای نمایشی نیز در استان‎ها تولیدات خوبی بوده که متاسفانه کمتر دیده شده است و فرصت مناسب اجرای آثار در این جشنواره به وجود خواهد آمد.

جشنواره باعث می‎شود، توان و ظرفیت بخش‎های مختلف نمایشی استان‎ها بهتر و زیباتر دیده بشود و در واقع چکیده توانمندی استان‎های مختلف در زمینه هنر نمایش در جشنواره قابل رویت خواهد بود.

بنابراین نگاه شما کاملا مثبت است؟

البته در حوزه نمایش نقد محسوسی نیز وجود دارد و آن هم عمومی بودن کار در این حوزه است. نمایش عرصه‎های مختلفی دارد. مثلا در خصوص تئاتر کودک و عروسکی، بهتر بود در انواع مختلف نمایش آثار فراخوان می‎گردید نه به صورت کلی.

از سوی دفتر شما چه کارهایی برای جشنواره ارسال شده است؟

دفتر هنرهای نمایشی استان البرز چهار اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری ارسال کرده است. نمایش گل مین با کسب 5 جایزه اول جشنواره تئاتر مقاومت، نمایش خیابانی سفر دل با کسب جوایز برتر جشنواره تئاتر مریوان، نمایش پاییز نگفته بود که در جشنواره تئاتر بسیج و جشنواره یاقوت های سرخ جوایز اول را کسب کرده بود و به همراه نمایش رادیویی آفتاب حصار که اقتباسی بود از کتاب آفتاب حصار در خصوص حضور تاریخی امام راحل(ره) در شهر کرج و پیش از انقلاب که مجموعا این چهار اثر به جشنواره آثار و تولیدات ارسال شده است.

ظرفیت هم افزایی و انتقال مفاهیم میان هنرمندان نمایشی در این جشنواره را چه طور ارزیابی می‎کنید؟

طبیعتا فرصت خیلی خوبی است. وقتی ما در جشنواره ملی هستیم، کارها و تولیدات بررسی و تحلیل می‎شوند و سعی در ارتقای دانش در ما و دیگر دوستان حاضر شکل می‎گیرد. ضمن آنکه راهکارها و تکنیک‎ها و بهترین و با صرفه‎ترین راه تولید نمایش خوب در جشنواره، از میان محک داوران عیان می‎شود و شاید فرصت بسیار خوب هم اندیشی نیز در این زمینه میان جریان‎سازان این عرصه محقق شود.

سخن آخر

امیدواریم در این جشنواره، شاهد توجه مطلوبی به هنرمندان عرصه نمایش باشیم و فضای قابل توجهی برای ارتباط هنرمندان و مسئولین واحد نمایش با یکدیگر رقم خورد.

شایان ذکر است که چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور تمامی حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره