صعود در دنیای انیمیشن
مخصوصا از زمانی که رایانه در تولید کارهای انیمیشن به کار گرفته شد و "کارتون ایرانی" دیگر مخاطب کودک و نوجوان را از دیدن ادامه برنامه های مخصوص خود منصرف نکرد. انیمیشن های ایرانی هم اکنون در کنار کارتون های خارجی به کرات از شبکه های تلویزیونی پخش می شود و طرفداران خاص خود را هم دارد.
پیمان براهین کارگردان ، تدوینگر و صداگذار انیمیشن "سقوط" با طرحی از حسن نجفی است.
براهین درباره قصه فیلم می گوید: در این فیلم با 3 کاراکتر اصلی مواجهیم که هر کدام به نحوی تحت تاثیر شیطان قرار می گیرند؛ سقوط از پرتگاه تقدیر، تم اصلی این انیمیشن است.
این انیمیشن که با تکنیک 3 بعدی ساخته شده در مدت زمان حدود 5 دقیقه سعی در انتقال مفهومی اخلاقی دارد.
پیمان براهین متولد 1362 در تبریز و فوق دیپلم گرافیک است.
وی فعالیت در عرصه انیمیشن را از سال 78 آغازکرده است. علاوه بر فیلمسازی انیمیشن کارهای زیادی را در عرصه تبلیغ انجام داده است.
فیلم هایی همچون؛ مورچه ها ، انگار کسی مرا روی شانه هایش سوار کرده بود ،اتوبوس(به صورت مشترک)، اثر انگشت(به صورت مشترک)، قلب(به صورت مشترک)و فردا پرواز در کارنامه هنری براهین به چشم می خورد.
بهترین کارگردانی برای فیلم "اثر انگشت" در جشنواره رویش، بهترین کارگردانی برای فیلم سقوط در پنجمین دوره جشنواره رویش و ... تعدادی از افتخارات این فیلم انیمیشن است.
گفتنی است سه شنبه 26 اردیبهشت ماه این فیلم در قالب آثار برتر بخش هنرهای تصویری سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری در سینما آزادی کرمانشاه به روی پرده می رود.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد