جشنواره فرصتي براي تبادل آراء ميان هنرمند و مخاطب


محمد ابراهیم ابراهیمی (1327 تهران) نویسنده و کارگردان، از بنیان گذاران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران مدرس دانشکده های هنر و سردبیر نشریه «هنر مجسمه» است. وي در سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري جزء داوران حجم و نقش برجسته ی كميته هنرهاي تجسمي است.
به گزارش كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري، محمد ابراهیم ابراهیمی با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره تولیدات استانی گفت: استعدادهای فراوانی در اقصی نقاط کشور وجود دارند که کمتر مجال دیده شدن پیدا می کنند، این در حالی است که هر هنرمندی نیازمند تشویق، نقد و توجه توسط مخاطبانش است به همین دلیل جشنواره بهترین فرصت جهت ایجاد ارتباط با بدنه جامعه و تبادل آراء میان صاحبان اثر است.
وي در بیان اهمیت توجه به شاخص های مورد نظر حوزه هنری افزود: حوزه هنری به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خاستگاه هنرمندان، استادان و پیشکسوتان و کانون توجه اهل نظر بوده است حوزه هنری تولید را در گرو تخصص و تربیت را در سایه تعهد مدنظر قرار داده و پس از گذشت سال ها توانسته در حوزه تفکر و اندیشه با اجماع هنرمندان مرتبط، نقشه ی راهی متناسب با اهداف ترسیم نماید. در عرصه ی مباحث مرتبط با مسایل جامعه و شناخت از روندهای پیش رو به ویژه از دریچه هنرهای تجسمی نیز مرجع و مورد توجه باشد.
ابراهیمی در مقایسه سومین جشنواره تولیدات با دوره های پیشین اظهارداشت: به دلیل عدم حضور در ادوار گذشته نمی توانم داوری درستی نمایم، اما آنچه در این دوره جلب نظر می کند تنوع آثار، گستره نگاه ها، رشد چشمگیر و حضور قدرتمند هنرمندان جوان و طبیعتاً ارتقاء سطح جشنواره است.
وی " تفکر" را به عنوان پشتوانه اثر هنری، " ایده پردازی" را لازمه حرکت و "خلاقیت" را نیاز ذاتی هر هنرمند دانست و خاطرنشان كرد: پیشرفت و بهبود وضعیت تولید آثار در مراکز استانی در گرو حمایت مادی و معنوی از هنرمندان کشوراست، كه لازمه ي آن ایجاد فضای مناسب جهت ارتباط مستمر استعدادهای جوان با استادان شاخص در زمینه های مختلف مي باشد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره