ایجاد کارگاه های هنری می تواند به رشد هنرمندان کمک کند


حسين غلامي در سال 1342در تهران متولد شده است. برپايي چند نمايشگاه انفرادي و شركت در چندين نمايشگاه جمعي در داخل كشور از جمله نمايشگاه گروهي در مجتمع هنر و ادبيات دفاع مقدس (1367)، نمايشگاه گروهي فرهنگسراي ارسباران، نمايشگاه گروهي فرهنگسراي بهمن، نمايشگاه طريق جاويد دانشگاه تهران (1375)، جشنوارة خوشنويسي جهان اسلام (1376)، شاخه نستعليق (1376)، باكو، دومين جشنواره خوشنويسي جهان اسلام (1381)، جشنواره امام علي، از جمله سوابق هنري وي است. غلامي در حال حاضر يكي از اعضاي بازبين مرحله انتخاب داوري آثار كميته هنرهاي تجسمي سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري است. به همین مناسبت پای حرف های او نشستیم تا از افق های آینده این جشنواره بیشتر آگاه شویم.
ضرورت برگزاری جشنواره ای با عنوان آثار و تولیدات مراکز استانی را چگونه ارزیابی می نمایید؟
به نظر بنده بد نیست ولی با حضور اساتید هر رشته در سیاستگذاری های کلی می توان راهبردهای مؤثرتری را داشت.
ارزیابی جنابعالی از بررسی آثار این دوره از جشنواره با دو دوره قبلی چیست؟
بنده دور دوره قبلی را ملاحظه نکردم و در جریان نبوده ام ولی در این دوره با رؤیت آثار از حیث ارزش های هنری و اندیشه و تفکر هنرمندان بسیار حایز اهمیت می باشد.
چه وجوه اشتراک و افتراقی بین آثار تولیدی مراکز استانی در این جشنواره با آثار ارسالی مراکز به سایر جشنواره های هنرهای تجسمی در مرکز هنرهای تجسمی مشاهده می نمایید؟
وجه اشتراکشان تقریباً در همان راستای مرکز هنرهای تجسمی قرار دارد به هر حال این مجموعه را یک مدیریت و یک هدف دنبال می کنند ولی به لحاظ کیفی هنوز در حد مرکز هنرهای تجسمی نمی باشد که این کار مستلزم نشست های مشترک بین مراکز استان ها و مجموعه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری می باشد تا با تعامل با هنرمندان مرکز بتوانند این عزیزان رشد مناسب تری در حوزه کار تخصصی خود داشته باشند.
چه راهکارهایی را برای پیشرفت و بهبود وضعیت تولید آثار در مراکز استانی پیشنهاد می نمایید؟
تقریباً همان قسمت انتهایی جواب سوال بالا در این زمینه کمک کننده است و در اختیار گذاشتن منابع هنری خوب اعم از کتاب های هنری ارتباط با اساتید هر فن و ایجاد کارگاه های هنری با حضور اساتید می تواند به رشد و بالندگی این هنرمندان عزیز کمک کند.
به نظر جنابعالی تولید یک اثر تجسمی در حوزه هنری باید بر چه شاخص ها و معیارهایی تکیه داشته باشد؟
هر اثر هنری در مرحله اول تفکر و اندیشه آن بسیار مهم می باشد و مماس با این اندیشه و تفکر از حیث ارزش های هنری هم یک اثر هنری باید ویژگی های خود را در حد قابل قبول کسب کرده باشد تا بتواند حرفی برای گفتن پیدا کند تا در مخاطب خود تأثیر لازم را بگذارد و از طرفی دیگر مطابق با ارزش های نظام و مملکت اسلامی محتوا و مفهوم را بیان نماید.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره