حضور حداكثري جوانان در جشنواره سوم
بهراميان با اشاره به كار داوري آثار در بخش شعر كلاسيك تاليفي افزود: كار داوري كميته ادبيات جشنواره سوم از روز گذشته با حضور سه داور از سه استان مختلف آغاز شد و تا امروز نيز ادامه داشت؛ كه در بخش شعر داوران بر اساس ويژگي ها، امتيازاتي به آثار ارسالي داده شده و پس از جمع بندي در بخش شعر محلي و بومي 2 نفر، در بخش ادبيات كودك يك نفر و در ديگر بخش ها 3 نفر به عنوان رتبه هاي يك تا سه انتخاب شدند.
وي آثار ارسال شده از سوي هنرمندان را داراي تنوع دانست و اظهار داشت: در بخش شعر محلي و بومي، آثار ارسالي با گويش هاي مختلف آذري، لري، گيلكي، خراساني و ... بود كه حوزه هنري استان ايلام با ارسال 15 اثر، بيشترين آثار ارسالي به دبيرخانه جشنواره را به خود اختصاص داده است.
وي كار داوري آثار هنري را كاري سخت و دشوار دانست و خاطرنشان كرد: اميدوارم توانسته باشيم عدالت را رعايت كرده باشيم . سعي كرديم با توجه به پارامترهاي مشخص و به دور از غرض ورزي، داوري منصفانه اي نسبت به آثار ارسالي داشته باشيم.
حضور حداكثري جوانان در جشنواره سوم
در ادامه محمد علي جوشايي، عضو هيئت انتخاب آثار شعر كلاسيك تاليفي با اشاره به آثار ارسال شده به جشنواه توليدات استاني گفت: كيفيت و كميت آثار ارسال شده از سوي هنرمندان حوزه هاي هنري به بخش شعر كلاسيك جشنواره سوم مطلوب بوده است ولي حوزه هاي هنري مراكز استاني بيش از اين آثار مي توانند آثار هنري با كيفيت توليد كنند.
وي جشنواره توليدات استاني را فرصتي براي حضور هنرمندان جوان استاني دانست و افزود: در سومين جشنواره آْثار و توليدات استاني خوشبختانه شاهد حضور حداكثري جوانان بوديم كه اين موضوع باعث مي شود تا جوانان از خلاقيت هايشان براي حضور در عرصه فرهنگ و هنر بهره بگيرند و مسئولان حوزه هاي هنري استان ها نيز از اين آثار هنري توليد شده حمايت كنند.
جوشايي اظهارداشت: بعضي از حوزه هاي هنري در اين جشنواره حضوري فعال داشتند و برخي ديگر حتي يك اثر هم ارسال نكرده اند كه اين خود جاي سوال دارد.
وي ميانگين سني شركت كنندگان در اين بخش را جوانان دانست و خاطرنشان كرد: نگاه جشنواره به جوانان و هنرمندان تازه كار و نوپا است. اين جشنواره فرصت مناسبي براي معرفي آثار جوانان هنرمند استان ها است.
از خواندن آثار لذت بردم
در ادامه بيژن ارژن ، عضو هيئت انتخاب آثار شعر كلاسيك تاليفي گفت: آثار ارسال شده حاصل تلاش جمعي از نويسندگان سراسر كشور بوده است . كتاب هايي كه چاپ شده بود را ديديم خوانديم و لذت برديم.
همين كه به شعر و شاعري در جشنواره توليدات استاني پرداخته شد خودش جاي تقدير دارد، چرا كه شعر از ديدگاه مقام معظم رهيري يك رسالت ملي است پس ما نيز بايد ملي نگاه كنيم و اين مستلزم صرف هزينه است.
وي يكي از شاخص هاي شعر امروز را مثل هم نويسي دانست و خاطرنشان كرد: آثار ارسال شده در اين بخش آثاري شبيه به هم بوده است و همين موضوع كار داوري داوران را مشكل كرده بود و مقام هاي برگزيده با ديگر آثار ارسالي اختلافات زيادي نداشتند.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد