جشنواره توليدات استاني موتور توليد آثار هنري را تقويت مي كند



رييس حوزه هنري استان هرمزگان گفت: سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هاي هنري محكي خوبي براي ارزيابي فعاليت هاي حوزه هاي هنري است و موجب توليد آثار هنري فاخر از سوي هنرمندان مراكز استاني مي شود.
به گزارش كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هاي هنري، علي رضايي با بيان اين مطلب افزود: جشنواره توليدات استاني فرصت مغتنمي است تا نقايص خود را بفهميم و بر اساس ضعف هايي كه داريم براي سال جاري برنامه ريزي كنيم و در جايي هم كه لازم است دوره هاي آموزشي برگزار كنيم تا سطح كيفي آثار توليدي را بتوانيم بالا ببريم.
وي جشنواره ها را ميدان رقابت هنرمندان دانست و اظهار داشت: برگزاري جشنواره توليدات استاني نقشه راهي است براي هنرمندان كه در يك چارچوب مشخص آثارشان را توليد كنند. به طور كلي برگزاري اين جشنواره كار بسيار ارزشمندي است چرا كه به هنرمندان استاني بها داده شده است و همه مراكز استاني مي دانند كه آثار خود را در چه چارچوبي توليد كنند.
رييس حوزه هنري استان هرمزگان ادامه داد: فعال بودن واحدهاي هاي فرهنگي سبب تحرك و پويايي مراكز استاني خواهد شد.
رضايي بهترين شيوه تعامل با هنرمندان را برگزاري جشنواره ها و نشست هاي نقد و بررسي دانست و بيان كرد: هنرمندان با شركت در جشنواره ها آثار خود را به ديگران معرفي مي كنند و سومين جشنواره توليدات استاني فرصتي براي تبادل اطلاعات ميان هنرمندان سراسر كشور است و اميدواريم فرصتي به وجود آيد تا آثار توليد شده در مراكز استاني به ديگر مراكز عرضه شود تا در معرض ديد مخاطبان قرار بگيرد.
رييس حوزه هنري استان هرمزگان با اشاره به ضرورت توجه داوران به ظرفيت ها و توانايي هاي هر استان گفت: به طور كلي اگر بشود مراكز استاني را با توجه به ظرفيت هاي خودش و توانمندي هايي كه دارد مورد ارزيابي و داوري قرار داد به توفيقات بهتري دست خواهيم بافت. مثلاً در هنر خوشنويسي استاني نمي تواند رقابت كند اما ممكن است در زمينه موسيقي احساس بالندگي بيشتري داشته باشد كه اگر آثار با توجه به توانايي هاي هر استان داوري شود هر استان موظف به توليد آثار هنري ويژه استان خود خواهد شد كه اين اثر گذاري بيشتري بر روي هنرمندان استاني دارد.
رضايي در خصوص آمار آثار پذیرفته شده سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری افزود: در واحد هنرهای تجسمی سه عکس از مجموعه عکس عضوا و یک عکس از مجموعه عکس قفل ها، یک اثر کاریکاتور ، یک اثر تصویرسازی با عنوان هرمزگان پذیرفته شده است.
وي با اشاره به آمار آثار ارسالی هنرمندان استان هرمزگان به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری خاطرنشان كرد: واحد هنرهای تجسمی نودو شش اثر ارسال نموده است که شامل یازده اثر تصویر سازی، هیجده اثر خوشنویسی، چهار عکس، پانزده طراحی، هشت اثر حجم و نقش برجسته، چهارده اثر گرافیک، دو اثر کاریکاتور، بیست اثر نقاشی و چهار اثر نگارگری ، در واحد هنرهای تصویری دوازده فیلم (1- عاسل 2- باور 3- تووار 4-این جاده دوطرفه است 5- طلوع 6- لگار 7- پارادایم 8- عروسی در محرم 9- صور اسرافیل 10- زوار 11- حریری از جنس نخل و دریا 12- چهاردهمی) ، در واحد هنرهای نمایشی دو اثر (ماه در چاه و از صدای سخن عشق) ، در واحد ادبیات یازده کتاب (1- دوچرخه، 2- ساده تر از صدا، 3- پشنگ ماه بر مهتابی 4- ما که با خود غربیه نیستیم، 5- پشت چشمت می مانم، 6- علامت سوال دیگری بگذارید من فرزند شهید نیستم، 7- وقتی که بغض ماهی به لبخند ماه رسید، 8- خمپاره ها به خوردن سیب عادت کرده اند، 9- سردسته ی گل های وحشی، 10- چادر گل اناری، 11- دو تا دفتر دو خط، دو تا ...) ، در واحد نشر و پژوهش چهار گاهنامه سهیلی (خبرنامه فرهنگي هنري حوزه هنري استان هرمزگان) و یک سی دی نشست پژوهشی تایپوگرافی ، و در واحد موسیقی شش اثر (1- مراسم آیینی چاوشی خوانی 2- مراسم موسیقی و حنا 3- مراسم آیینی لیوا 4- آواها و نواهای محلی 5- آواها و نواهای عاشورایی 6- یا رب) ارسال نموده است كه اين تعداد آثار نسبت به دو دوره گذشته جشنواره توليدات استاني افزايش داشته است و امسال شاهد رشد مشاركت هنرمندان اين استان در ارسال آثار بوده ايم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره