همگام با چهارمین جشنواره آثاروتولیدات مراکز استانی

دو اثر پژوهشی از قزوین به مرحله داوری راه یافت

کتاب "نوحه های دستگاهی قزوین" نوشته: سعید افزونتر و کتاب "بررسی و تحلیل موسیقی کلاسیک در قزوین" نوشته :حسین میثمی به مرحله داوری جشنواره تولیدات راه یافتند.

به گزارش کمیته تبلیغات واطلاع رسانی چهارمین جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی کتاب "بررسی و تحلیل موسیقی کلاسیک در قزوین"– از دوران صفویه تا اواخر قاجار- مبتنی بر تحلیل محتوا با استفاده از اسناد کتابخانه ای و مصاحبه است که در دو جنبه کلی به بحث در خصوص: تاثیر زمینه های اجتماعی متاثر از قدرت های مهم دوران( اعم از گفتمان های دینی و سیاسی حاکمان) و بررسی منزلت اجتماعی اهل موسیقی، طبقه بندی جامعه مذکور، کارکردهای موسیقی آوازی و سازی پرداخته است، در انتهای هر دوره اجتماعی تحولات فنی تخصصی موسیقی را مورد بررسی قرار داده است.این کتاب در 436 صفحه در قطع رقعی توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.

هچنین کتاب «نوحه های دستگاهی» شامل: 50 عدد نوحه از 11 نوحه سرای پیشکسوت و مطرح استان قزوین می باشد، این کتاب دارای یک بخش تحلیلی است و در آن مؤلف سعی کرده تا شاخصه های این نوع خاص از نوحه را معرفی نماید، عناوینی چون: اصطلاحات مورد استفاده میان دارها،تعریف دستگاه، دستگاه ساده، دستگاه پاره دار، دستگاه دوتایی، دستگاه معکوس، دستگاه تکه تکه و دستگاه ناقص مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نویسنده جهت تدوین این بخش علاوه بر بهره گیری از روش های علمی تجزیه و تحلیل، بر ساعت ها گفتگو با دست اندرکاران این نوع خاص از نوحه تکیه کرده است.

مجموعه کتاب "نوحه های دستگاهی" نوشته سعید افزونتر – در شمارگان 2500 نسخه، قطع رقعی در 210 صفحه توسط انتشارات سوره مهر حوزه هنری به چاپ رسیده است.

 





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره