جشنواره تولیدات حوزه می‌تواند موجب ارتقای سطح هنر باشد


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری،این نویسنده همدانی در گفت‎و‎گویی اظهار کرد: جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری می‌تواند انگیزه‌ای شود تا استان‌ها به دنبال خروجی کارهای خود و جمع آوری آثار هنرمندان باشند و همین حس رقابت، موجب ارتقای سطح هنر در شهرستان ها و مطرح شدن نام هنرمندان شهرستان ها می‌شود.

وی در عین حال افزود: جشنواره با ساختار فعلی شکل اداری دارد و با پویاتر کردن این جشنواره می‌توان در راستای ارتقای کمی و کیفی آثار گام برداشت و باید شور و حال سابق را به این جشنواره برگرداند.

اسکندری که دل‌نوشته‌هایش در کتاب «زمستان گذشت» برای داوری در این دوره از جشنواره تولیدات حوزه هنری ارسال شده‌است در خصوص داوری جشنواره هم گفت: امیدوارم در این جشنواره، آثار فارغ از نگاه به شهر و شرکت کننده داوری شوند تا اثری که شایستگی لازم را دارد بالا بیاید.

مونا اسکندری، داستان نويس همداني در دو حوزه‌ کودک و نوجوان و بزرگسال قلم می‌زند. از او آثار می توان به «دست بابا»، «قشقرق»، «پنجره‌ای نزدیک سقف»، «مثل ماهي»، «بابایی که همیشه می‌خندد»، «من فضانوردها را بیشتر دوست دارم» اشاره کرد.

گفتنی است چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، 7 تا 9 مهرماه 1394 در اصفهان برگزار خواهدشد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره