مرادي بيناباج: جشنواره توليدات، فصل تماشای عملکرد مراکز استانی حوزه هنری است


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، در اين جلسه که با حضور رياست، معاون فرهنگي و هنري، معاون اداري و مالي و ساير کارکنان اين حوزه برگزار شد، ميثم مرادي بيناباج ضمن تبریک میلاد حضرت امام رضا علیه‌السلام و فرارسیدن روز کارمند گفت: جشنواره تولیدات فرصت مناسبي براي ارزيابي فعالیت‌های حوزه هنری استان است و مي‌تواند به افزایش تعامل اين حوزه با ساير مراکز استاني منجر شود.

مرادي با بیان این که حوزه هنري خراسان شمالي به قوام شخصیتی دست یافته و در حال گذر از مرحله جوانی است، اضافه کرد: این حوزه در نگاه ناظران بيروني اعتبار، شأن و جايگاه ويژه‌اي دارد و بخشي از اين اعتبار وام‌دار خوش نامی حوزه هنري در کشور است و بخش ديگر آن معطوف به عملکرد مطلوب و فعاليت‌هاي شایسته حوزه هنري استان در طول سال‌های گذشته است که ناشی از تلاش‌ اثرگذار همکاران و کارکنان اين مجموعه است.

رئيس حوزه هنري استان با اشاره به انتشار سند راهبردی حوزه هنری گفت: بايد نسبت به آينده نگاه روشن، صحيح و عميقي داشته باشيم و با برنامه‌ريزي دقيق به راه خود ادامه دهيم تا شاهد رشد و تعالي سازمان و تحقق اهداف سند راهبردی در سطح استانی باشیم.

وي با تأکید بر این که باور به گفتمان انقلاب اسلامي اساس فعالیت در حوزه هنری است، اظهار داشت: وجه بارز هویت حوزه هنري، اعتقاد راسخ به آرمان‌های انقلاب اسلامی و تعهد به تولید محصولات هنری و ادبی اثرگذار، شاخص و جریان‌ساز و پرورش هنرمندان همسو با گفتمان انقلاب اسلامي است.

مرادي تاکيد کرد:‌ هنرمندان و کارکنان حوزه هنري بايد در فعاليت‌ها و آثار توليدي‌شان با توجه به مسائل و اقتضائات روز، صراحت لهجه داشته باشند و دغدغه‌ آن‌ها نسبت به شرايط و اتفاقات زمان حاضر جدی‌تر شود.

رئيس حوزه هنري استان همچنين در خصوص نامناسب بودن اعتبار فرهنگی گفت: سیاست ما تداوم و افزایش کیفیت و اثربخشی بیشتر فعالیت‌های شاخص است و افزایش یا کاهش بودجه نبايد دليل بر کاهش فعالیت‌ها باشد و ما را از کيفيت آن‌ها غافل کند.

مرادي ضمن تبريک ولادت امام علي ابن موسي الرضا عليه السلام و اشاره به کرامات اين امام هُمام از کارکنان مجموعه خواست تا سيره اين امام بزرگوار را سرلوحه کار و زندگي خود قرار دهند.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره