همگام با چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری

جشنواره آثار و تولیدات خواسته هنرمندان را برآورده می‎کند

یادداشت فرهاد ابراهیمی داور کمیته هنرهای تجسمی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری را با هم می‎خوانیم.

هنرمندان هماره خواهان آگاه‎شدن از نقطه‎نظر بیننده آثارشان هستند و این امر امکان‎پذیر نخواهد بود مگر با نمایش آثار هنری و قالب نمایشگاه و جشنواره هنرهای تجسمی در سطحی گسترده است. جشنواره آثار و تولیدات این امکان را برای هنرمندان سراسر کشور فراهم آورده است که آثارشان در معرض دید و قضاوت قرار گیرد. این مهمترین خواسته یک هنرمند است که از طریق ارائه آثارش با مخاطب ارتباط برقرار کند.

آثار بسیاری در جشنواره هنرهای تجسمی ارائه شده بود و بیشترین آثار متعلق به هنرمندان جوان و دانشجویانی بود که با علاقه و مهارت خود آثاری در خور تحسین خلق کرده بودند.

نکته مهمی که به نظرم رسید و می‎توانم به‎عنوان یک پیشنهاد مطرح کنم این است که تعدادی ازآثار ارائه شده در جشنواره تجسمی، از ارزش بالایی برخوردار بودند؛ لذا، می‎توان به یاری اساتید و برگزارکنندگان محترم جشنواره، درصدد فراهم آوردن بازاری باشیم که این آثار در آنجا به فروش رفته است و انگیزه‎ای برای تلاش هرچه بیشتر هنرمندان جوان کشور در مسیر پالایش هنرهای تجسمی شود.

 

 



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره