همگام با چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری

ایجاد حس هم‌گرایی مهم‌ترین تأثیر جشنواره آثار و تولیدات

دبیر شورای معاونین استانی حوزه هنری ایجاد حس هم‌گرایی را مهم‌ترین مسئله در چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری دانست و بیان كرد: از نظر من مهم‌ترین كاركرد جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی ایجاد حس هم‌گرایی است.

به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، داوود ضامنی، رئیس دفتر حوزه ریاست اداره كل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری گفت: به نظر من جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی تنها جشنواره‌ای است كه در آن رنگین‌كمانی از هنرها در كنار یكدیگر قرار می‌گیرند.


وی افزود: در این جشنواره آثار هنرمندان مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد؛ به نحوی كه سرآمد آثاری كه در مراكز استانی تولید شده در اینجا رونمایی می‌شود.


دبیر شورای معاونین استانی حوزه هنری ایجاد حس هم‌گرایی را مهم‌ترین مسئله در چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری دانست و بیان كرد: از نظر من مهم‌ترین كاركرد جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی ایجاد حس هم‌گرایی است؛ در واقع این هم‌گرایی  بین همكاران ما در مراكز استانی و هنرمندانی كه با آن ها همكاری می‌كنند ایجاد می‌شود و نتیجه اینكه این افراد خود را متعلق به خانواده بزرگ حوزه هنری بدانند.


ضامنی توجه به امكانات و بضاعت حوزه هنری را برای بررسی میزان عملكرد ضروری خواند و گفت:  حوزه هنری بضاعت تولیدات مراكز استانی خود را طی دو یا سه سال گذشته در این جشنواره عرضه می‌كند اما این همه آن چیزی نیست كه حوزه می‌خواهد تولید كند؛ با این وجود  همه آن چیزی است كه با بضاعت و توان مالی كه با توجه به مشكلاتی كه كشور با آن دست به گریبان است، حوزه توانسته تولید كند و این تلاش تحسین‌برانگیز و ستودنی است.


وی افزود: وقتی امروز همكارانم را كه از سراسر ایران آمده‌اند می‌بینم، احساس خوشایندی دارم و خدا را شكر می‌كنم كه احساس خانواده حوزه هنری را می‌توان در این فضا مشاهده كرد؛ زیرا به واسطه آن اشتیاق هنرمندان را افزایش می‌یابد.
 





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره