پلی به دنیای واقعیت





مینا صمدی / در دنیای امروز که به لطف فناوری های ریز و درشت دیجیتالی و الکترونیکی فرصت آشنا شدن با بهترین های سینمای داستان گو و فانتزی فراهم شده، انیمیشن مانند گذشته تنها برای کودکان و نوجوانان ساخته نمی شود. در بخش هنرهای تصویری جشنواره تولیدات استانی ، پویانمایی نیز از وجاهتی خاص برخوردار است و در این شاخه از هنرهای تصویری به مثابه دیگر آثار، شاخص ها و برگزیده ها در جدول اکران قرار گرفته اند.
انیمیشن "هدیه" به کارگردانی و نویسندگی توحید توانای رشید در مدت زمان یك دقیقه و 40 ثانیه داستان دختر بچه ای را به تصویر می كشد كه به علت تصادف در بیمارستان فوت می كند ولی والدینش اعضای بدن او را با هدفی معنوی به سایر بیماران هدیه می كنند.
توانای رشید متولد 1358 در ارومیه و دانش آموخته نقاشی در دانشگاه تهران است و عقیده دارد: «مرز بین فیلم سینمایی و پویا نمایی از بین رفته است.»
او در توضیح این مساله چنین می گوید: بعضی انیمیشن ها مخلوطی از فیلم و پویا نمایی اند. صحنه های غیر قابل اجرا و یا قابل اجرا با صرف هزینه های گزاف فیلمسازان را به استفاده از فضای انیمیشن می کشاند، البته ناگفته نماند استفاده از کاراکترهای کارتونی از جذابیت خاص خود نیز برخوردار است.
رشید،سواد بصری، سواد دانشگاهی، سواد نرم افزاری را به اضافه حس هنری لازمه فعالیت در بخش انیمیشن می داند و در خصوص فعالیت حرفه ای خود می گوید: در بیش از 20 پروژه در ارومیه و تهران همکاری داشتم و در دو انیمیشن "ریسمان" و "هدیه" کارگردان و نویسنده بودم.
این فیلمساز جوان وضعیت آموزش و تربیت هنرجویان انیمیشن در شهرستان ها را نامناسب می داند و ادامه می دهد: آموزشی در این زمینه وجود ندارد و هرکس با ابتکار و خلاقیت خود شروع به تجربه اندوزی در این زمینه می کند.
گفتنی است، این فیلم در اکران روز چهارشنبه 27 اردیبهشت ماه سومین جشنواره آثار و تولیدات استانی حوزه هنری قرار داشته و در سینما آزادی کرمانشاه به نمایش در می آید.




قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره